Tradiție și modernism la români

Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu Instituția Prefectului-Județul Maramureș și Consiliul Județean Maramureș organizează, în această perioadă, mai multe activități cultural-educative, având ca tematică păstrarea tradițiilor populare. Invitat special la aceste manifestări culturale este doamna dr. Doina Ișfănoni, istoric de artă și cercetător etnolog.

Prefectul Vasile Moldovan a precizat că, în data de 28 noiembrie a.c., în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, de la ora 11.00, va avea loc lansarea volumului de carte intitulat ”Obiceiuri legate de marile evenimente ale vieții - Căsătoria ca rit de trecere între imaginarul omului tradițional și imaginarul omului modern”.

Autorul lucrării este plt. adj. șef Vasile Bele, angajat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș. De asemenea, în cadrul conferinței cu tematică culturală va fi prezentată noua ediție a publicației ”Din vatra satului” și vor avea loc recitări de poezii populare.

La activitatea din sala Palatului Administrativ au fost invitați să participe cadre din structurile centrale și teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, personalități ale vieții culturale din țară și din județul nostru.

Comentarii