Concediu la mare în ianuarie ? Vezi destinațiile magice

Când viscolul bate în fereastră, ce este mai minunat decât să visezi la o vacanță. Iar când visul devine realitate planul de vacanță face viața cu adevărat mai plăcută. Vă propunem să descoperiți unde puteți avea o odihnă bună la mare după Anul Nou și  să vizitați locuri interesante.

Dacă doriți să economisiți bani, extindeți sărbătorile dvs. de Anul Nou și plecați în concediu după sărbători, când toată lumea este înapoi la muncă iar prețurile pentru bilete și hoteluri în acest moment sunt foarte reduse.
În ianuarie, odihna la plajă nu e mai prejos decât cea din ​​august, trebuie doar să cunoașteți locurile. Există o mulțime de țări unde întreaga lună ianuarie merită vizitate pentru  vreme bună, mare caldă și posibilitatea de a face plajă.

În Thailanda, luna ianuarie – este o lună ideală pentru o vacanță pe coasta Mării Andaman: Phuket, Krabi și Koh Lanta, începutul anului fiind unul fără ploi și nu  foarte cald. Pe coasta de sud-vest a Golful Thailandei Koh Samui și Koh Phangan - precipitațiile sunt mai abundente, însă dacă puteți aștepta ploaia într-o cafenea cu un pahar de sus proaspăt stors de mango iar într-o oră soarele va străluci din nou. Nu există ploaie în partea de nord a Golfului Thailandei Hua Hin și Pattaya. Dacă mergeți la Bangkok, Ayutthaya sau Chiang Mai, luați totuși haine calde pentru  plimbări matinale sua nocturne.

În Filipine, ianuarie – este apogeul sezonului uscat și relativ rece. Aceasta înseamnă că vremea  va fi însorită și caldă, dar fără căldura epuizantă. O bună ocazie de a vă bucura de soare și de a vă bronza pe plajele din Boracay, de a înnota cu barca de-a lungul insulelor paradisului El Nido și de a face scufundări pe reciful Apo.

În Cambodgia, oriunde te duci în ianuarie, va fi întotdeauna o vreme excelentă: clară și moderat de  fierbinte. În plus față de plajele din Sihanoukville si Kep, vă recomandăm să atrageți atenție insulei Rong, în cazul în care veți găsi nisip moale, apa albastră este un loc  bun de scufundări și snorkeling.

Myanmar este rar gândit în contextul vacanțelor de plajă, dar în zadar. Plaja Ngapali este o fâșie idilică de nisip alb, încadrată de palmieri și nu atât de aglomerată de turiști ca și alte locuri din Thailanda. În plus, odihna la mare poate fi combinată cu o călătorie interesantă, de exemplu, pentru a admira vechiul Bagan și a înota cu barca pe lacul Inle. Vremea din ianuarie în Myanmar este excelentă, este foarte caldă și soarele strălucește de dimineață până seara.

În India, ianuarie este o lună uscată și nu caldă. În partea de nord a țării Delhi, Agra și Varanasi,  seara va trebui să vă încălziți cu  ceai Masala, iar în munți chiar este zăpadă. Dar pe coasta Mării Arabiei statele din Goa, Karnataka și Kerala – sezonul de plajă este la înălțime. Pe insulele Andaman din Oceanul Indian, vă puteți bucura de vremea insorită și de temperatura plăcută  a apei.

Comentarii