Cutiuțele cu dulciuri: cum alegem corect cadourile pentru copii


           Tradiția de a oferi cadouri dulci copiilor în ziua de Anul Nou sau de Crăciun este foarte veche. Când jucăriile pentru pomul de Crăciun pur și simplu nu existau, oamenii decorau copacul festiv cu ceea ce era disponibil: turtă dulce, mere și nuci. Astfel și pomul de Crăciun era împodobit și copiii erau bucuroși pentru dulciuri. De-a lungul timpului, un rit întreg a fost făcut pentru cadourile dulci, iar acum producția cutiilor de carton cu bunătăți a devenit industrială.

           Astăzi pe rafturile magazinelor se găsesc zeci de cutii cu dulciuri, dar cum le alegem pe cele potrivite ? Cum păstrăm tradiția, dacă copilul este alergic la dulciuri ?
           Potrivit medicilor, pentru copiii cu o alergie la dulciuri, cadoul ar trebui să fie selectat în mod individual. În ultimii ani un număr foarte mare de copii suferă de astm bronșic. Dermatita atopică se numără și ea printre formele cronice de alergie la copii. O formă ușoară  însă deseori nu este luată în considerare. Există dovezi că aproximativ 50% dintre copiii cu vârste sub 3-5 ani au alergii alimentare. Dacă copilul dvs. este în mod clar alergic, atunci trebuie să vă ocupați în mod individual de cadou.

Principalul lucru atunci când alegeți un cadou este să vă concentrați asupra sănătății copilului. Potrivit experților  în unele cazuri, părinții ar trebui să omită chiar și citricele din darul pentru copil.
Cu toate acestea, indicatorii de sănătate ai copilului nu sunt singurele criterii după care alegeți un cadou. Calitatea produselor, claritatea ingredientelor imprimate pe cutie, starea acestora - acești indicatori  nu sunt mai puțin importanți. La alegerea diverselor  produse de cofetărie, trebuie să fiți extrem de atenți. Acestea trebuie achiziționate în puncte de comerț autorizate, centre comerciale, piețe oficiale. În primul rând, acordați atenție prezenței unei etichete - o etichetă care trebuie să fie lizibilă și ușor de citit și să indice de asemenea termenul de valabilitate. În cazul în care cadoul este alcătuit din dulciuri provenind de la diverși producători, eticheta pachetul indică: compoziția totală a ingredientelor tuturor produselor incluse în acest set, valoarea nutritivă totală, condițiile de păstrare, data de fabricare și data ambalării, confirmarea cerințele stabilite. De asemenea se va specifica pe etichetă dacă produsul conține organisme modificate genetic. Acordați atenție rezistenței ambalajului. Conținutul acesteia, anume bomboanele sau alte dulciuri, trebuie să fie bine protejate de factori externi, ambalajul trebuie să fie sigilat, nu să fie îndoit și să nu fie deformat.


Comentarii