Când iarna stă în calea iubirii tale

Ne-a ajuns din urmă sezonul rece. Gerul și neaua se vor instala imediat. Dar unii (unele) dintre noi refuză să se lase înfrânte.

Adolescentele vor să fie frumoase, cu orice preț. Corpul lor, care tocmai a căpătat formă de femeie, se vrea a fi pus în valoare. Dacă prin preajmă e și un Făt-Frumos – și, cu siguranță, este mereu – atunci tânăra este dispusă să sufere oricât pentru a-i plăcea lui. Chiar și să iasă din casă cu burta dezvelită la -10 grade C. Chiar și riscând să fie ninsă pe  „șalele” goale (vorba bunicilor noștri).

La această vârstă, moda este la mare preț. Iar competiția în liceu este acerbă. Cine este cea mai frumoasă, cine este cea mai bine îmbrăcată, cea mai elegantă, cea mai roză fată? Colegele se privesc și se analizează între ele fără milă.

După niște ani, începi să privești spre toate aceste zbateri cu un zâmbet în colțul buzelor. Cu înțelegere, dar și cu puțină ironie. Dar asta numai după ce ai reușit să îl cucerești, după ce ai fost cu el, după ce te-a dezamăgit și după ce ți-ai dat seama că, de fapt, eforturile pe care le-ai făcut au fost mult mai mari decât el ar fi meritat.

N-ar fi fost rău să fi știut atunci, în adolescență, că o fată poate fi sexy și fără să aibă jumătate din trup dezvelit. Că poate fi adorabilă și în haine de iarnă. Că poate fi irezistibilă cu o căciulă haioasă pe cap. Că poate cuceri chiar dacă a optat pentru un pulover și nu pentru un tricou. Că „less is more”.

Și că, dacă aceste argumente nu o conving, ar trebui să se gândească la faptul că o pneumonie o poate ține la pat o lună întreagă. Timp în care o altă colegă, mai sănătoasă, i-ar putea „sufla” iubirea vieții.
Desigur, nimănui nu îi convine ca un lucru banal precum un anotimp rece să stea în calea iubirii sale.

Dar adevărul este că natura este mai puternică decât omul și, decât să ne încordăm mușchii degeaba, mai bine ne adaptăm. Altfel, vom fi ca femeile din secolul XV, care suportau rochii incomode cu crinoline și leșinau de câteva ori pe zi, doar pentru a fi frumoase. Asta era OK atunci, pentru că toată lumea făcea la fel. Numai că, între timp, femeile au mai câștigat niște drepturi.

Cum ar fi dreptul de a se îmbrăca în haine comode.

Comentarii

Trimiteți un comentariu