Mersul pe bicicleta

Mersul pe bicicleta, potrivit specialistilor, reprezinta un sport foarte bun pentru articulatii, deoarece fortifica muschii, exercitand o presiune mai blanda asupra articulatiilor decat alergatul sau mersul pe jos.

Desi este mult mai la indemana sa iti faci un abonament la sala de fitness, ajungi sa cheltuiesti in cateva luni bani cu care ai fi putut sa iti cumperi o bicicleta care, te va tine ani buni. Chiar daca, din punct de vedere estetic, rezultatele mersului pe bicicleta se vad mult mai tarziu, aceasta miscare iti va tonifia corpul astfel incat muschii picioarelor vor capata o forma frumos conturata si chiar intregul corp se va distinge pritr-o tinuta mai frumoasa, iar cu perseverenta vor disparea chiar si kilogramele in plus.

Poti sa arzi multe calorii in timp ce pedalezi, mai ales daca optezi pentru un ritm alert. Asadar, in functie de efortul pe care il depui, poti sa arzi intre 300 si 700 de calorii pe ora, ceea ce face din ciclism o activitate eficienta in controlul greutatii. Este important de retinut ca organismul tau va continua sa arda calorii chiar si dupa incheierea cursei.

Dincolo de beneficiile din punct de vedere estetic si al sanatatii, mersul pe bicicleta este bun pentru starea de spirit. Iesirile impreuna cu prietenii, cu familia sau cu alti pasionati de aceasta forma de miscare, in parcuri sau chiar in afara orasului, reprezinta un mijloc excelent de destindere.

Placerea simpla de a te plimba si de a descoperi peisajul, combinata cu faptul ca la fiecare iesire iti simti corpul tot mai pregatit si dornic pentru pedalare, face din mersul pe bicicleta un sport care ridica moralul. Aceasta ar fi o explicatie pentru zambetul larg pe care il afiseaza iubitorii acestui sport.

In ajutorul vostru vin prietenii de la Ski&Bike Centre care va vor ajuta sa va gasiti bicicleta potrivita pentru voi si familia voastra, chiar din magazinul din Baia Mare, de pe str. Victoriei nr. 3.

Comentarii